Tour Haifa - העמותה לתיירות ונופש חיפה

סיור בנצרת וטבריה

נצרת, ערש הנצרות, העיר שבה על פי המסורת הנוצרית בישר המלאך גבריאל למרים כי תתעבר מרוח הקודש והמקום בו גדל ישו  עד בגרותו.

נצרת אשר בגליל התחתון, שוכנת בלב בקעה מוקפת הרים וטומנת בחיקה כמה מהאתרים הנוצרים החשובים ביותר בעולם. זוהי עיר של דת ואמונה של רוח ושל קודש הכוללת בתוכה עיר של היסטוריה עשירה, ארכיאולוגיה מרתקת, תרבות עכשווית וקסם מזרחי.

נצרת שהחלה דרכה לפני יותר מ- 2,000 שנה ככפר יהודי קטן בלבד, שינתה פניה והפכה למעוז נוצרי בתקופה הביזנטית, רק כמה מאות שנים אחר כך. בתקופה זו קסמו של המקום נתן אותותיו ובעקבות האמונה במרים הבתולה ובישו ובחייהם, הוא החל לעורר עניין בקרב הצליינים שעלו אליו לרגל. בעקבות הביקורים הללו הוקמה בעיר הכנסייה הראשונה היא כנסיית הבשורה, באתר שבו על פי המסורת היה ביתם של מרים ויוסף.
מאז ואילך נבנו ברחבי העיר כנסיות רבות, שחרבו ונבנו מחדש עקב חילופי שלטון תכופים. במאה ה-19 שוב עוררה העיר עניין מחודש והנוצרים שבו אליה הקימו וחידשו כנסיות ומנזרים ויישבו את העיר. היום נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל והיא מונה כ-30 כנסיות ומנזרים לצד מסגדים ובתי כנסת עתיקים.

טיול בנצרת הוא כמו לחיות מחדש בתקופותיה השונות. כל עידן הותיר אחריו סמל בעל עצמה שהפך לאתר תיירותי מבוקש מלא חן. מרבית האתרים מרוכזים בעירהעתיקה, שנבנתה באמצע המאה ה-19 בסגנון ארכיטקטוני מזרחי קסום. הסיור בין הסמטאות היפהפיות והבתים הציוריים הוא חוויה מרגשת וכדאי לשוטט בהם בנחת וליהנות משכיות החמדה.
במתחם העיר העתיקה נותרו כנסיות רבות ובראשן כאמור כנסיית הבשורה. בכנסייה שנבנתה מחדש נותרו שרידי הכנסיות מהתקופה הצלבנית והביזנטית ויש בה אוסף תמונות מרשים.
צמוד לכנסיה שוכנת כנסיית סנט ג'וזף על שרידים של מתקני חקלאות, וכאן על פי המסורת הייתה הנגרייה של יוסף, בעלה של מרים אמו של ישו. בעוד שכנסיית הבשורה נבנתה על ביתה של מרים, הרי שכנסיית הבשורה היוונית קתולית, נבנתה מעל מוצאו של מעיין מרים ממנו שתתה אמו של ישו. זהו מבנה מהתקופה הצלבנית ויש בו ציורי קיר מעניינים.
ממש בסמוך שוכנת הכנסייה היוונית הקתולית בתוך אולם צלבני. על פי המסורת שכן כאן בית הכנסת שבו נהג ישו להתפלל. 
נצרת משופעת בכנסיות נוספות ובהן כנסיית מֶנסָה כּריסטי, הכנסייה המרונית, כנסיית גבריאל הקדוש והכנסייה הסלזיאנית.

מהתקופה העות'מאנית נותרו בעיר העתיקה הסראייה – בית הממשל שבנה דאהר אל עומר מושל הגליל, במאה ה-18, והמסגד הלבן- שהיום משמש כבית תפילה וכמרכז חינוך ותרבות ובו מוזיאון המציג מסמכים שונים הקשורים לעיר נצרת.

אין סיור בעיר העתיקה של נצרת ללא ביקור בשוק המקומי שהפך לאטרקציה מפורסמת ולידוע בשל ססגוניותו ושפע מרכולתו. בשוק תיהנו ממבחר בדים אופנתיים, תבלינים, מצרכי מזון, דברי אומנות מזכרות ועוד. כאן תוכלו לגעת ולמשש, להריח ולטעום ותזכו בחוויה אוריינטאלית אותנטית. 

נצרת גדושה גם בפינות חן מרתקות נוספות שמרחיבות את הלב. כדאי לערוך טיול רגלי בטיילת רכס נבי סעין ולהתבשם מהנוף הנהדר של הרי הגליל, אפשר לבקר בחמאם שנתגלה במהלך שיפוץ אחת החנויות בעיר, אפשר להציץ בבית אם מנור המהודר המציג את עושרם וגינוניהם של אמידי העותמאנים בני המאה ה-19, ולהתרשם מציורי הקיר הנפלאים, מומלץ להגיע אל בית  הבישוף היווני – אורתודוכסי ולהיכנס את מערכת המעברים התת קרקעיים שהתגלו בחצר הבית, וכדאי גם להגיע אל המוסקוביה – מתחם שבנו הרוסים ושימש כאכסניה לעולי רגל.

בנצרת, המורגלת בעולי רגל ובצליינים רבים, הוקמו לצד אכסניות נוצריות גם בתי מלון מפוארים לנוחות התיירים הגודשים אותה כל השנה ובעיקר בחג המולד, ואיך אפשר בלי שלל מסעדות בטעמים וריחות משכרים המושכים אליהם מבקרים רבים כל השנה. גולת הכותרת של נצרת היא בימי חג המולד, אז ממרקת העיר פניה, מתקשטת ומתהדרת לכבוד מבקריה, ולצד אווירת הקדושה וקולות התפילה הבוקעים מן הכנסיות שבעיר, היא כולה חגיגה של צבעים ומראות מרגשים.

 לפרטים נוספים על האטרקציות באזור: לחץ כאן