Tour Haifa - העמותה לתיירות ונופש חיפה

טבריה והכנרת

הכנרת:
הכנרת היא אגם המים המתוקים הגדול ביותר בישראל – אטרקציה תיירותית ראשונה במעלה ומקור מים חיוני. חופי הכנרת מציעים פארקי מים, שטחי קמפינג וחדרי אירוח מסוגים שונים כולל בתי מלון בעיר טבריה שלחוף הכנרת. צפרים אוהבים את פארק הירדן (הנמצא בשפך הירדן לכנרת) שבו אפשר גם לשכור קיאקים. בצפון-מזרח הכנרת נמצאים אתרים חשובים לנוצרים כמו כפר נחום וטבחה, ובמוזיאון שבקיבוץ גינוסר השוכן לחוף הכנרת מוצגת הסירה הגלילית הקדומה המיוחסת לתקופתו של ישו.

טבריה:
טבריה היא מילה נרדפת לחופשה בישראל. כאן אפשר ליהנות משפע של בילויים והנאות צרופות בעיר שמציעה הזדמנות מדהימה, לחבר נופש עם טבע, היסטוריה עם אטרקציות עכשוויות, שלווה ורוגע עם פעילות ספורט ימית תוססת ואתרי קודש עם אתרי תיירות ייחודיים.

טבריה היא העיר הנמוכה במדינת ישראל (כ-200 מ' מתחת לפני הים סמוך לחוף), והיא ממוקמת לחוף אגם הכנרת, המושך אליו רבבות מבקרים ומטיילים. המבקרים בטבריה מגלים עיר תיירותית תוססת המציעה שפע של אטרקציות ובילויים לכל גיל.
מבחר של בתי מלון נמצא גם בעיר העתיקה הסמוכה לאגם ולמרינה. מהמרינה ניתן לצאת לשיט בכנרת באחת מהספינות העוגנות במקום, ומומלץ ליהנות מהחוויה בשעת השקיעה או בשעות הערב הנעימות. צמוד למרינה משתרעת טיילת רומנטית ובה שפע של בתי קפה ומסעדות המתמחות בדגים המגיעים אל הצלחת היישר ממימי האגם המתוקים.

מהעיר העתיקה והטיילת עולה המדרחוב הראשי אל מרכז העיר. זהו מרכז מסחרי שוקק עם מגוון רחב של מסעדות, בתי קפה ופאבים גדושים, גלידריות וחנויות מזכרות. בקיץ המקום הומה אדם במיוחד, ונערך בו בזאר עליז מלווה במוסיקה עדכנית הנשמעת למרחוק. סמוך למדרחובחונות דרך קבע כרכרות סוסים צבעוניות המציעות למבקרים סיור קצת אחר ברחבי העיר.
מעברו השני של המדרחוב נמצא שוק הדגים המפורסם של העיר. ענף  הדיג מפותח מאוד בטבריה, ובכל בוקר יוצאות עשרות סירות אל הכנרת וחוזרות מלאות בדגה טרייה הנמכרת בשוק המקומי.

בעיר נמצא גם ה"בית של דונה גרציה". זהו מקום ייחודי לבילוי בסגנון המאה ה-16, המספר את סיפור חייה של דונה גרציה (ובשמה העברי חנה נשיא) שבזכות עושרה האגדי הצילה רבים ממגורשי ספרד, ופעלה לחידוש היישוב והקמת עיר יהודית בטבריה. הארמון הוא למעשה מוזיאון חי, המחולק לאולמות המספרים על חייה ותקופתה, בעושר ויזואלי, תפאורה וצלילים של תקופת הרנסנס ומעניקים חוויה מלכותית.

דרומית לעיר העתיקה נמצא אתר חֲמַת טבריה, ובו ריכוז של 17 מעיינות מרפא הנובעים בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס, ומכילים כמאה מינרלים טבעיים בעלי תכונות ריפוי ייחודיות ובלעדיות למקום. סגולות האתר ידועות כבר לפני 2000 שנה, והמרחצאות היו תמיד מוקד עלייה לרגל. היום אתר חמת הוא גן לאומי, ומי המעיינות הנובעים ממנו מזינים את "חמי טבריה", אתר הספא המפורסם ששמו יצא למרחוק כאתר מרפא ומזור. בחמי טבריה תוכלו ליהנות  ממספר בריכות תרמו-מינראליות, מטיפולי גוף מפנקים וטיפולי בריאות ייחודיים ומאווירה של שקט אל מול נוף שליו ורוגע של הכנרת.

הכנרת משכה אליה מתיישבים לאורך אלפי שנים, כיוון שהייתה מקור מים ומקור פרנסה. ההיסטוריה והאירועים שנרקמו כאן הפכו את אזור הכינרת והעיר טבריה לבעלי חשיבות רבה לנוצרים וליהודים.
טבריה, הוקמה בשנים 17-22 לספירה בידי הורדוס אנטיפס, ונקראה לכבוד פטרונו טיבריוס קיסר רומא. מהמאה השנייה לספירה עד העשירית, הייתה טבריה לעיר היהודית הגדולה בגליל, למרכז ההנהגה הפוליטית וההלכתית של העם היהודי, ולמרכז של יצירה יהודית רוחנית. 
ברחבי טבריה פזורים קברי צדיקים יהודים, שהפכו אותה לאחת מארבעת ערי הקודש בישראל.  מתפללים ועולי רגל, נוהרים אל קברות הצדיקים ובהם קבר רבי עקיבא, קבר רבן יוחנן בן זכאי, קברו של התנא רבי מאיר בעל הנס וקברו של הפילוסוף והפוסק החשוב רבי משה בן מימון (הרמב"ם). לכאן מגיעים כדי לומר תפילה ולבקש פרנסה, זיווג ואפילו פוריות.

כמה שנים לאחר הקמתה של העיר (בסביבות שנת 30) העביר ישו את מרכז הפעילות שלו אל צפון הכינרת וכאן אירעו כמו מנסיו הידועים ובהם ההליכה על מי הכינרת. מאוחר יותר בעקבות הפצת הנצרות הוקמו בטבריה ובסביבתה כנסיות רבות.
טבריה הייתה מאז ומתמיד עיר מיושבת, ונשתמרו בה שרידים ומבנים מהתקופות השונות. בעיר העתיקה של טבריה (שהמבנים בה השתמרו מהתקופה הצלבנית והעות'מנית) נשתמרו כמה מאתריה הקדומים ובהם מצודת ד'אהר אל-עומר (שהיה שליט העיר במאה ה-18), מקווה טהרה יהודי, שרידי בזלת שחורה מחומת העיר, ושרידים מכנסיית פטרוס הצלבנית.
על חורבות הכנסייה ניצבת היום כנסיית פטר הקדוש שבמנזר טרה סנטה. בכנסיה ניצב אפסיס הדומה לחרטום של סירה ובמרכזו יש סמלים של ארבעת האוונגליונים. מעליהם ניצבת דמותו של פטרוס והמשפט שאמר לו ישו: "רעה את צאני". באולם התפילה יש ויטראז'ים של דגים ודמויות קדושים, ובחצרהאחורית נמצא העתק של פסל פטרוס מרומא שהובא לכאן בשנת 1833.
גם מחוץ לתחומי העיר העתיקה הוקמו כנסיות רבות.  הכנסייה הסקוטית - שהחלה דרכה עם פעילותו של הרופא הסקוטי ד"ר דייויד טוראנס שהקים את בית החולים הראשון של טבריה, היא כנסיית בזלת צנועה, עם גן יפה על שפתה כנרת, שמדי פעם נערכים בה קונצרטים. מול הכנסייה פועלת אכסניה לצליינים נוצרים המתארחים במקום. בדרום הטיילת של העיר ממוקמים מנזר וכנסיה יוונית אורתודוכסית. זהו מתחם בעל שלושה בתי תפילה וקיר עם איקונות ושפע דמויות של קדושים. על מגדל פינתי בחומת טבריה נמצאת קפלה קטנה בנקודה מקסימה ושקטה.
על הר ברניקי הסמוך לטבריה יש מלבד נוף מרהיב גם שרידים מרשימים מ"כנסיית העוגן" על שום העוגן הכבד הקבור במרכזה, והר מפורסם לא פחות הוא הר האושר שעליו לפי המסורת הנוצרית נאם ישו לפני תלמידיו את "נאום ההר". השם ניתן לו משום שכל פסוק בנאום מתחיל במילה "אשרי", וכאן הוא בחר בתריסר מתלמידיו להיות לשליחיו.
צפונית לטבריה וצמוד לכנרת ניצב בניין ימק"א, שבו שוכנת כנסייה צנועה אותה מפאר חלון פנורמי ענק הפונה אל הכינרת וכאילו תוחם את כל יופייה בתוך מסגרת של תמונה מרהיבה. לימק"א יש גם חוף פרטי קסום וחדרי אירוח.
מדרום לטבריה נמצא אתר ירדנית אשר מאפשר למאמינים לטבול במימי הירדן ( ישו הוטבל בירדן באזור יריחו וכאשר לא התאפשרה גישה למקום, הועתקה נקודת הטבילה המסורתיתאל אתר ירדנית). אל האתר מגיעים אלפי מאמינים נוצרים הטובלים במים בדומה למשיחם.

טבריה היא עיר אטרקטיבית כל השנה. אתרי הטבע הרבים הסובבים אותה משובבי נפש, חופיה הפסטורליים הם חגיגה ובכל זמן בשנה תוכלו ליהנות משפע הפעילויות בעיר ובסביבותיה.

לפרטים נוספים על אפשרויות טיול נוספות באזור: לחץ כאן